Genel Bilgi

Sami Vakfı 2 şubat 1999 yılında kurulmuştur. Vakıf’ın ilk başlarda binasi olmadığı için ikametgah adresi olarak bir gönüllü’nün evi seçildi. İki yil sonra vakıf kendini geliştirerek, Druten beldesinin birçok işhanının bulunduğu yerden, kendine yetecek kadar bir yer kiraladı. Tüm vakıf faaliyetleri bu binadan yönetiliyor. Sami Vakfı, Druten Belediyesinde kayıtlı bir vakıf olarak görünüyür.

Son yıllarda Sami Vakfı Altınoluk dergisi Hollanda Bayii’si ve Erkam yayınları Hollanda Bayii’si olarak görev üstlenmiştir.

Amacımız

Sami Vakfı olarak amacımız: Türk ve Hollanda toplumunun birbiriyle entegre olması, bu toplumlar arasındaki saygı ve anlayışı birbirlerinin kültür ve dinlerini rencide etmeden faaliyetlerde bulunup beraberce yaşamak ve yüksek bir yaşam hedefi ve ilerici görüşlü pozitif toplum edinebilmek.